Myggbett är inte grejen

Har precis varit nere på byn med Nina, Sandra, Amanda och Natalie. Det var väldigt trevligt, myggorna var dock inte lika trevliga. Att bo i Dalarna och vara allergisk mot myggbett går inte riktigt ihop måste jag säga. Jag åkte altlså hem på grund av myggorna.
Men kameran lockade fram många skratt och det var otroligt roligt. Sen hade vi ju lite vardaglig hjärnsläpp också, vissa av oss i alla fall

Sandra: Vad heter den där bilen? Krabba? Nej.. Kräfta? Nej, vad fan heter bilen?!
Nina: Hummer..?

Men.. Nu sitter jag här. Jag har ofantligt tråkigt, men jag är lycklig ändå, för allt går så bra nu!

Good days

Jag har säkert sagt det förut, men jag har verkligen en stark känsla av att det här kommer bli en otroligt lyckad sommar.

När vi kom till Bullsjön träffade vi på Sandra, Amanda och Natalie (som för övrigt fått jättesnygga glasögon), så vi slog oss ned vid dem. De tog sig en båttur till kiosken för att köpa glass och jag satt kvar för att hålla alla flugor borta från vår mat. När de kom tillbaka åt jag och Nina kyckling med potatissallad och efter det åt vi frukten som vi köpt på Ica.
Sen upptäckte Amanda att det är ofantligt kul att styra en båt. Jag upptäckte att man kan må ofantligt dåligt om man åker båt med Amanda för länge.
Innan vi for därifrån bestämde vi oss för att träffas där även ikväll. Det blir nog trevligt.
Jag körde oss hem även idag, och det gick finfint! Grattis till mig.

Picknick

Ashärlig dag idag!
Det är verkligen ashärligt väder idag så jag och Nina hade tänkt ta en liten picknick senare idag. Det kommer antagligen bli hur härligt som helst.

Ska försöka sticka klar min mössa den här helgen också, finns ju inte så mycket tid nästa vecka. Men det löser sig nog.

Jag befann mig ju i Mora igår, vilket tyvärr inte gav något resultat alls. Vi får helt enkelt sy en klänning till nästa tisdag.

Förresten! Jag behöver hjälp. Jag vill somra upp min blogg och behöver verkligen hjälp med det, hör av dig.

Jag har så mycket annat jag vill skriva men jag orkar inte.


Så underbart!

Nu är exakt ALLT klart! Jag har absolut ingen uppgift mer att lämna in! Så otroligt skönt!

Allt det gamla bakom mig

Jag känner på mig att den här sommaren kommer bli så nära perfekt en sommar någonsin bli.

Bullsjön, första gången i år

Idag, mina vänner, har jag åstadkommit någonting stort. Jag lyckades få hem Nina, Sessan, Sacko och mig själv utan att någon dog. Till saken hör att vi färdades i en båt, en motorbåt. Lite stolt faktiskt.
Hade en urhärlig eftermiddag på Bullsjön. Inte en människa syntes till. Åtminstone inte den första timmen. Några sjuor eller åttor kom dit för att bada, men efter tio minuters travande bredvid vattnet for de iväg.
Två döda fåglar påträffades också, en fågelunge och en fiskmås. Nina fotade såklart, kall som hon är.

Sitter och skriver bokrecension och textanalys för tillfället, och det går förvånansvärt nog ganska bra.
Ska mejla över de till Anneli så fort de är klara. De här svenskauppgifterna är de absolut sista i grundskolan. Så förbannat härligt!

Dagens låt onsdag 28/5 - 2008

Dagens låt är America med Razorlight eftersom den gjorde sig påmind idag, ungefär som en känsla.

Pepp

Jag fryser, men jag är oerhört pepp. Dikten går ganska bra, den får en ganska deppig feeling. Typiskt Evelina.

Ostmackor och Ramlösa jordgubb & lime (som för övrigt smakar kille) är helt klart att rekomendera om du vill bli pepp.

Nina. K har fixat sig en otroligt fin design förresten, check it out.

Okej

Det kan bli kallt såhär på kvällen, då är mysbyxor, duntofflor och munkjacka väldigt trevligt

Försöker för övrigt skriva en dikt som jag glömt att måste lämnas in. Den kan bli okej tror jag.

Är det möjligt?

När försvinner en känsla?
Kan en känsla ens försvinna helt?
Är det möjligt att en känsla som har varit så otroligt undangömd på grund hat ändå kan göra sig påmind någon gång, även om hatet fortfarande finns där?

Glad igen

Värdet är stört, men det är jag glad för.
För typ en och en halv vecka sen eller någonting var det flera decimeter med snö på gården och idag låg jag på gräsmattan och solade. Helt sjukt!

Nu har jag lyckats läsa ur Den andra Alice av Julia Clarke och ska börja skriva recension på den efter att jag har ätit. Imorgon blir det textanalys och bokrecension hela eftermiddagen, för allt ska vara inlämnat på fredag. Det borde jag hinna, och det känns väldigt bra.

Skåpen städades ur idag förresten. Men i stort sätt alla grejer är kvar i mitt skåp, jag tänkte att jag tar hem de imorgon när jag inte har cykeln. Det känns så konstigt att bara slänga allting. Allting bara försvinner och om någon månad kommer hela grundskolan vara bortglömd. Kanske inte, med det är så det känns.
Jag har alltid i hela mitt liv varit livrädd för att glömma saker som kan betyda mycket senare, det kanske är därför jag vill bli fotograf?

Vi kanske hörs ikväll.

Bitterljuvt

Idag är jag glad.

Allt känns så himla bra nu i slutet av nian, men som jag skrev i min krönika, det är bitterljuvt.
Även om jag inte fattat det än så kommer jag nog sakna den störda klass jag går i. Vi har gjort så fantastiskt mycket roligt under de tio år vi gått tillsammans. Backselen, alla störda dagar i skogen i Utsjö, brännbollen (synd att jag aldrig fick till det där riktigt bra slaget. Det enda som blev bra var ju det som träffade Tobbe på lite olämpliga ställen. Själva slaget var jäävligt bra måste jag faktiskt säga, det lät till och med när bollen for iväg, jag hann vara stolt i ungefär en halv sekund innan jag hör "AAHOUHO" typ, dock väldigt dovt.), alla friluftsdagar (visst, jag har skolkat en del gånger, men det har varit kul ändå) och allt annat sjukt vi har hittat på. Klassresan till Göteborg var ju inte helt fel den heller. Stressigt schema, astråkig dag i Danmark, och lite sura vuxna, men det var ändå otroligt kul. Jag kommer verkligen sakna allt.

Var möte i skolan idag vid 19-tiden om typ traktorn och liknande. Efter det pratade vi om de skoldagarna som är kvar och lite sånt. Imorgon är sista riktiga skoldagen där vi kommer följa schemat. Helt sjukt! Sista riktiga skoldagen i hela grundskolan. Galet. På torsdag ska ju många på kanottur vilket innebär att vi inte kommer göra så mycket enligt schema, och på fredag har vi studiedag. Nästa vecka är det aktivitetsvecka, det blir nog helt okey eftersom det typ bara är förberedelser till avslutningsshowen. Men på måndagskvällen ska vi typ grilla och spela brännboll med föräldrarna i Hånäset. Askul!
Cykeldagen på onsdagenblir väl kanske inte det roligaste, men det är ändå bara 2,5 mil, så det borde jag fixa.
På fredagen är vi återigen lediga eftersom det är nationaldag.
På måndagen vecka 24 gäller det. Genrep hela dagen och sedan på kvällen avslutningsmiddag och show. Kommer antagligen vara asnervös, men det kommer bli kul.
Sen är det The Day. 10.00 ska vi befinna oss i kyrkan för att ta farväl av allt vad grundskola heter. Traktor efter det till klockan två, middag vid tre på Tom's bar, sedan brännboll med 9C antagligen innan det blir traktor i fyra timmar till. Efter det kommer alla ligga helt döda. Nästan alla åtminstone.
Jag saknar redan 9D.

Men innan allt som jag skrivit upp nu så måste jag skriva bokrecension och analysera en text. Men jag fattar verkligen inte varför, för jag har faktiskt gjort mig förtjänt av MVG ändå om jag får säga det själv, och det får jag.
Har i alla fall börjat läsa boken nu. Har läst ungefär halva. Tyvärr är den inte speciellt bra. Den känns så.. Mellanstadieaktig.
Boken handlar om en tjej som är femton år och ogillar sin äldre syster eftersom hon alltid varit elak mot henne. Samma eftermiddag som hennes syster och hennes systers tvillingbror ska ha artonårsfest träffar hon sin systers pojkvän för första gången och blir blixtförälskad och det låter som att hon varit kär i honom i flera år. Dagen efter festen ska hon träffa en killkompis som hon inte har träffat på ett år. Det visar sig att han är kär i henne och hon önskar att hon var kär i honom med för att han är så snäll, men istället börjar hon prata om sin systers pojkvän och faller i gråt kring hans hals. Han tröstar henne innan han kysser henne. 

Ja, det är ungefär så långt jag kommit.

Nu ska jag dra mig härifrån för att fortsätta läsa, godkväll.

Please please please

Läste precis en novell som jag skrev förra året och jag insåg hur ofantligt mycket jag saknar att skriva!
Barar sitta och skriva helt utan regler, om precis vad som helst. En berättelse om ett liv så mycket bättre än mitt eget, eller kanske så otroligt mycket sorgligare.

Jag älskar verkligen att skriva, jag har bara.. Tappat det på vägen, och jag saknar det.

Det går bra nu

Idag är jag riktigt förbannat överlycklig!
Snackade betyg med Mats idag och fick veta vad jag får för betyg i de tre ämnen som han har.
Förra terminen hade jag MVG i SO, VG i matte och VG i engelska. Jag hoppades på att få behålla mitt MVG i SO (men trodde inte så starkt på det, men det kanske ni fattat om ni läst min blogg förut) och på ett MVG i engelska.
Kl. 14.56 ungefär fick jag veta att jag kommer att få MVG i SO, engelska och matte!
Blev otroligt förvånad över betyget i matte, men även ofantligt glad.
Nationella provet i engelska gick ju tydligen väldigt bra.

image6


Efter det gick jag till musiksalen för att sjunga med Sofia. Det blev dock inte så länge eftersom min hals dog.

Tänkte börja på min textanalys nu, men vet inte riktigt vad jag ska ha för text. Hjälpa mig? Det ska vara en kärlekstext som jag ska kunna analysera riktigt djupt. Suck.

16 dagar

Angelika har åkt, men jag ska antagligen till Stockholm i sommar för att hälsa på gubben som Angelika känner. Jag menar, om jag ska bo där vore det ju kanske trevligt om han fick se själv att jag är from som ett lamm med glorian på det rätta stället. Typ..
Men i alla fall, jag kommer antagligen träffa henne då.

Ska snart åka till mormor  tror jag. Har åkt dit nästan varje söndag den senaste tiden. Ska försöka läsa "Den andra Alice" när jag är där. Har inte börjat läsa den och recensionen ska vara klar nästa vecka. Lyckat.

Förresten, listan som Madeleine och Petter ville ha:
Gå ner i vikt.

En gök mitt i natten

God eftermiddag.
Gick och la mig tre inatt, men jag somnade vid tolv i vardagsrummet. Jag vaknade alltså vid tre igen då mamma, pappa och Angelika stod utanför ytterdörren och pratade om nån gök. Då gick jag upp och la mig.

Just nu är Angelika på klassåterträff och jag ska dra mig till kyrkan snart. Tänkte cykla dit så att jag kan åka hem tidiigare ifall vi skulle bli kvar där längre än till 21.00. Jag vill inte missa Eurovision.

Den här sommaren måste jag ta itu med allt jag sagt nu i fyra år att jag ska ta itu med.

Ett hörn i listen

Shit vad underbart! Jag har antagligen bostad i Stockholm  nu, åtminstone för några månader!
Helt jävla underbart!

Angelika är här och kommer stanna här till på söndag. Astrevligt!

Är otroligt trött och orkar inte sskriva mer nu, godnatt.

Vi passade aldrig ihop för du passar inte ihop med nån'.

Sakn..

Jag vill bara gråta. SO-grejen gick inte bra, NO:n kommer jag inte att göra, jag kan inte skånska och ingenting är som det ska.
Jag hatar det här. 


Choklad är inte så gott

Otroligt seg dag i skolan, men efteråt fick jag ju mina glasögon och efter det så fikade jag och Nina K.
Det var väldigt trevligt. Det blev en chokladboll och när jag kom hem skulle jag smaka den där kladdkakan som jag gjorde igår. Det blev liite för mycket choklad för mig som egentligen inte tycker om choklad.
Men i alla fall, kladdkakan var god. Den där krämgrejen som var på var väl inte så väldigt god, och det var way för mycket, men själva kladdkakan var den godaste jag gjort någon gång.

Idag/ikväll hade jag tänkt plugga Upp & hoppa (eftersom jag och Sofia ska sjunga den på avslutningsshowen. Det innebär att jag måste träna väldigt på min skånska.), Summer of '69 (eftersom jag och Nina ska sjunga den på avslutningsshowen) och sen tänkte jag även läsa på SO:n lite grann eftersom vi har muntligt imorgon.
Sen blir det nog en till kladdkakasbit eftersom Thomas kommer hit.

Mora imorgon. Avslutningskläder till mig.

Ja, jag tänker ignorera dig.

Glasses

Om ni kollat min bilddagbok så vet ni att jag fått nya glasögon, men ni vet inte hur de ser ut än (om ni inte heter Nina K.). Tiden är inne och ni ska få se dem. Kommentera gärna och berätta om det är positiv eller negativ förändring om ni ens ser någon förändring.

Före:
image2

Efter:
image3





Jag är väldigt nöjd med glasögonen. Det blev dock lite dåliga bilder.

(Om ni minns det jag skrev igår, och ser på dessa bilder, ja då inser ni säkert att det där med kajalen inte höll så länge)

Psykisk obalans

Jag lägger av nu.
Kajalen ska glömmas bort.
Och det fixar jag, ja.

Min blogg har varit otroligt ointressant idag, men jag har gjort fler inlägg än jag nånsin gjort typ.
Dagen har varit lite åt helvete och lite åt alla håll, så jag är väl i psykisk obalans eller någonting.
Men nu har du bestämt dig i alla fall, och nu är det så. Jag vet att ingenting ändras på en natt, men det har gått förjävla många nätter nu. Du har inte varit den enda som mått dåligt om du tror det.

Ring mig inte mer.



Hej blogguppdateringar förresten.
Det kanske kommer gå bättre nu.

Kladdkaka?

Idag blev det en kladdkaka.

image1

Den såg dock mycket godare ut i Buffé. Får väl se hur den smakar imorgon.
Jävligt massa socker, smör och grädde skulle det vara i alla fall.

Ny

Okey, vi kör den här igen, den här gången helt utan fusk.

1. Sätt din musik på blanda.
2. Klicka på nästa knappen efter varje fråga.
3. Använd sångtiteln som svar på frågan.
4. Fuska inte.

1. Hur mår du i dag?
Vågar du, vågar jag - Sanna Nielsen

2. Kommer du komma långt i livet?
11:11 PM - The All American Rejects

3. Hur ser dina vänner dig?
Three cheers for five years - Mayday Parade

4. Kommer du gifta dig?
Kom - Jessica Andersson

5. Vad är ditt livs themesong?
Dance dance - Fall Out Boy

6. Vad är ditt livs historia?
Up the spout - Mateo Messina

7. Hur är skolan för dig?
Choose to be me - Sunrise Avenue

8. Hur kan du komma framåt i livet?
Daniel, where's the boat? - Drop Dead, Gorgeous

9. Hur kommer i morgon vara?
All night long - Lionel Richie

10. Vad är det bästa med dina vänner?
The Runaway - Something Corporate

11. Vad finns i lager för nästa vecka?
Mattis & Maia - Maia Hirasawa

12. Vilken sång beskriver dig bäst?
False Pretense - The Red Jumpsuit Apparatus

13. Hur är det med ditt liv?
Brown Eyed Girl - MxPx

14. Vilken låt ska spelas på din begravning?
As I Choke -Ross Copperman

15. Hur ser världen på dig? 
Underneath This Smile - Hilary Duff

16. Kommer du att ha ett lyckligt liv?
Times Like These - Foo Fighters

17. Vad tycker dina vänner om dig?
Call Me When You're Sober - Evanescense (HAHA!)

18. Har du en djup och mörk hemlighet?
Kill - Jimmy Eat World

19. Brukar folk i hemlighet fantisera om dig?
I Kissed a Drunk Girl - Something Corporate

20. Hur kan du göra dig själv glad?
Hon Har Ett Sätt - Jakob Hellman

21. Kommer du någonsin ha barn?
Baby, Please Don't Go - Chicago

22. Vilken låt beskriver den du är attraherad av?
Hey there Delilah - Plain White T's

23. Vad skulle du vilja säga till nästa generation?
Real To Me - Brian McFadden

24. Några tips till dig?
Goodnight And Go - Imogen Heap

25. Hur kommer du att bli igenkänd?
The Chronicles Of Life And Death - Good Charlotte

26. Vad är din danssång?
Speed Of Sound - Coldplay

Finito

Hejsan.
Du kan dra åt helvete.

Snö

Stulen av Nina.

1. Sätt din musik på blanda.
2. Klicka på nästa knappen efter varje fråga.
3. Använd sångtiteln som svar på frågan.
4. Fuska inte.

1. Hur mår du i dag?
Missin' You - Sister Hazel

2. Kommer du komma långt i livet?
Before It's Too Late - Goo Goo Dolls

3. Hur ser dina vänner dig?
I'm Just a Kid - Simple Plan

4. Kommer du gifta dig?
Dansen på Sunnanö - Evert Taube

5. Vad är ditt livs themesong?
A Stellar Sayonara - Eleventy Seven

6. Vad är ditt livs historia?
Here You Come Again - Dolly Parton

7. Hur är skolan för dig?
Vintern Över Ån - Lars Winnerbäck

8. Hur kan du komma framåt i livet?
On a Day Like Today - Keane

9. Hur kommer i morgon vara?
Hero - Chad Kroeger

10. Vad är det bästa med dina vänner?
Kuddkrig - Pandang

11. Vad finns i lager för nästa vecka?
Lovesång - Las Winnerbäck

12. Vilken sång beskriver dig bäst?
Solsken - Gyllene Tider

13. Hur är det med ditt liv?
Wind of Change - Scorpions

14. Vilken låt ska spelas på din begravning?
Atombomb - Håkan Hellstörm

15. Hur ser världen på dig? 
Fake Tales of San Francisco - Arctic Monkeys 

16. Kommer du att ha ett lyckligt liv?
Endlessly, She Said - AFI

17. Vad tycker dina vänner om dig?
Heoine - Something Corporate

18. Har du en djup och mörk hemlighet?
Hands Down - Dashboard Confessional

19. Brukar folk i hemlighet fantisera om dig?
How Far We've come - Matchbox 20 

20. Hur kan du göra dig själv glad?
I Woke Up In a Car - Something Corporate

21. Kommer du någonsin ha barn?
Himmel Blå, Himmel Blå - Håkan Hellström

22. Vilken låt beskriver den du är attraherad av?
Stand By Me - Darin Zanyar

23. Vad skulle du vilja säga till nästa generation?
Let It Try - Something Corporate

24. Några tips till dig?
Time To Dance - Panic! At The Disco

25. Hur kommer du att bli igenkänd?
Den Välupplysta Mannen - Lars Winnerbäck

26. Vad är din danssång?
Louise Ibland - Lasse Lindh



Godkväll.
Den här dagen sög verkligen. Har känt mig väldigt förkyld och det har varit otroligt tråkigt idag. All denna snö har ju inte gjort det bättre.
På eftermiddagen kollade jag i alla fall på Peter Pan, den oteckande versionen. Den var faktiskt riktigt bra tyckte jag. Ja, det var nog det vettigaste jag gjorde dag, och det var ju för övrigt inte speciellt vettigt.
Imorgon måste jag börja läsa En sorts kärlek, annars kommer jag aldrig någonsin kunna göra recensionen.

Förresten, för er som vill veta så gick det där SO-arbetet ganska bra tror jag. Mats sa att jag har kvar mitt MVG om jag kommer på lite grejer som stödjer mina tankar om OS i Peking. Ska komma på ungefär fyra grejer till på onsdag, och det lär jag nog klara.
Och den frivilliga NO-uppsatsen.. Ja, jag antar att jag måste göra den med eftersom jag tydligen skulle kunna få ett VG om jag gör den bra, och femton poäng extra är ju aldrig fel.
Om ni har något tips på ett ämne inom NO jag kan skriva om får ni mer än gärna höra av er.

The turtle wished that it could fly really high into the sky

Jag längtar efter Stockholm. Jag gör verkligen det. Så otroligt jävla mycket!
Jag sitter läser sönder Eniros kartor över Stockholm. Jag längtar så desperat efter Stockholm att jag läser varenda Stockholmfjortistjejs blogg bara för att få höra allt om Stockholm.
Det här börjar bli lite sjukligt faktiskt.

Jag hoppas verkligen att jag kommer in på Cyber.

Låt mig spy

Mitt SO-betyg går käpprätt åt helvete.

Ice slush är det nya Pokémon

Marknaden är över. Det är rätt skönt ändå, jag skulle inte orka gå runt fler dagar.
Det blev en hel del grejer faktiskt. Jeans, väska, örhängen och godis för att nämna en del.
Det var riktigt trevligt.

Nu återstår mitt arbete om Kina. Det går otroligt segt, och det beror på att jag är så seg. Jag vet inte riktigt vad jag vill ha för information, och det suger. Jag hoppas att mitt arbete, på något mirakulsöt sätt, kommer vara otroligt gripande och totalt felfritt på onsdag.

Jag måste jobba nu.

Flytande föda för min del

Oh yeah, Sthlm för mig.
Eller ja, det vet jag väl inte än, men de sa att det var typ helt säkert!
Kan det bli bättre?

Besökte tandläkaren idag efter skolan. Ska skölja munnen varje dag med någon bakteriedödande vätska, och hjälper inte det inom fjorton dagar måste det kanske opereras. Inte alltför kul.
Det sa att det kunde vara stressrelaterat.
Hon hade aldrig varit med om att man biter med just de tänderna. Det enda hon varit med om var när man bet på grund av visdomständerna, och då drar man bara ut dem, men det här är inga visdomständer.
Uscha.

SO-arbetet ska förresten inte vara inlämnat imorgon, det ska vara inlämnat på onsdag istället tack vare Rune.
Rune kan ha räddat mitt betyg.

I won't be at the phone

I'm good, I'm gone med Lykke Li har tyvärr gjort sig en plats i min mp3.
Pinsamt, men sant.

Onödigt tidsfördriv

Jag suger verkligen på att uppdatera min blogg, och när jag väl gör det så blir det ofantligt dåligt.
Men nu skriver jag ändå.

Jag hade tänkt plugga lite SO, men jag kommer ingenstans. Kinas utveckling måste vara bland det tråkigaste som finns. Jag har i princip inte skrivit någonting i Word och arbetet ska vara klart på fredag. Grattis Evelina, duktigt.
Lyckas jag inte med en bra uppsats nu så ryker mitt MVG. Hur sjutton kan jag vara så slapp?

RSS 2.0