Nyårsafton

Om jag inte vore så jävla ensam just nu skulle jag ta med mitt sällskap på en jävla promenad och vi skulle frysa ihjäl och titta på fyrverkerier och vara glada och lyckliga och hoppas på ett bra 2010 och undra om inte nyårsafton ändå är lite bättre än julafton och vi skulle skåla vid tolvslaget och vi skulle tänka att vi allt har det rätt bra ändå.
Om jag inte vore så jävla ensam, alltså.

Det har varit jul här

Hallå.
Det har varit jul hemma hos mig. Jag fick fina saker och vi fick besök av fint folk. Det var mycket trevligt.

Såhär fina var mina julklappar:











Kul att min kamera är så bra också.

Förutom det om syns på bild fick jag muntligt presentkort på hörlurar, pengar och klänningen från H&M som jag kikat på hela hösten, så det blev min julklänning!
Riktigt sjukt nöjd med julklapparna faktiskt. Särskilt presentkortet på datorn som är både julklapp och artonårspresent. Nu gäller det bara att hitta en bra dator. Har ni tips kanske?

Efter julklappsutdelning (som var mitt på dagen, tyvärr) hängde vi med mormor och mammas kusiner resten av dagen. Och jag var tomte.
Sjukt trevlig dag.

Har ni tänkt på att jullov är väldigt trevligt? Åtminstone så länge det är lov. Imorgon blir det förmodligen mellandagsrea i Borlänge, men på tisdagen, då drar pluggandet igång. Fy fan. Det har varit så galet skönt att bara slappa de senaste dagarna. Jag har läst en bok. Motsatsen till kärlek heter den och är skriven av Julie Buxbaum. Jag älskade den.
Ikväll ska jag se på film. Bröllopsduellen, och kanske Marley & jag. Min mor fick dem i julklapp av mig.
Jag älskar lov.

Ibland skriver jag också

Jaha, då sitter jag här mitt i natten och sjunger till Sex on fire. Rätt trevligt.
Det är julafton i övermorgon, eller imorgon om man ska vara petig, och jag har slagit in en enda julklapp. De flesta har jag beställt och de har inte kommit än, men den jag tänkte slå in igår sabbade jag. Det suger, för om allt skiter sig som det brukar får inte Emelie någon julklapp förrän efter jul på grund av mitt sabbotage. Det vore väldigt tråkigt och dumt.

Jag har inte bloggat på ett tag. Jag vet inte varför. Jag tror inte att jag har orkat, eller haft lust.
Det är väldigt synd, för jag tycker väldigt mycket om att blogga.
Men jag har i alla fall hunnit med en del under den här tiden.



Köpt och tänt massor av ljus,
klätt min julgran i orangea julkulor och ljusslinga med färgade lampor,
hängt på dop för världens underbaraste Aaron
och bakat pepparkakor, bland annat.

Julshoppat och pysslat lite har jag gjort också, och varit på begravning. Begravningen var hemsk. Den var jättefin men totalt vidrig på samma gång. Jag fattar verkligen inte. Definitivt den jobbigaste begravningen i mitt liv.

Som synes har ovanligt mycket hänt i mitt liv sen jag skrev ett riktigt blogginlägg sist. Inget spännande dock. Men idag fick jag äntligen jullov! Det är verkligen inte illa ska jag säga, jag började nästan tro att de skulle spärra in oss där över julen. Jul ja. På torsdag är det julafton. Det känns inte så, och det är väldigt synd.
Och det är väldigt synd att jag inte har någonting att ha på mig på julafton, eftersom klänningen jag skulle ha var slut. Hejsan i-landsproblem.

Nu ska jag snart sova eftersom morgondagen kommer bli sjukt jobbig! Om jag har tur kommer julklapparna imorgon, annars hinner jag ju inte slå in dem och allt sånt där. Det vore rätt typiskt.
Tjingeling.

Save your heart

Save your heart
For someone that's worth dying for
Don't give it away
Torn apart
Never getting what you've been crying for
It's always the same

Ibland orkar man bara inte

Nu har jag inte skrivit på en vecka. Sjukt.
Men jag har inte riktigt orkat. Jag har inte ens orkat läsa bloggar, främst på grund av att det inte blev något Paramore. För min del alltså, alla andra var ju där.

Men det är inte bara konsertbrist som orsakat min bloggtorka. Det är även skolarbete, sudoku och vanlig hederlig depression. Dock har jag varit rätt kreativ på sista tiden! Eller, jag har åtminstone haft sjukt många bra och kreativa idéer. De flesta involverar musik, men förvånansvärt många involverar pyssel. Ni vet sånt där hederligt med papper och sax. Jag älskade pyssel när jag var liten, sjukt mycket. Pysslade dock nästan aldrig eftersom det aldrig fanns någon som hade tid eller ork att pyssla med mig/köpa grejer att pyssla med. Sken dock som ett ljus de gånger jag fick möjligheten!
Dessa trevliga tankar har börjat komma tillbaka såhär lagom till jul, så idag var jag på bokhandeln och köpte glitter och en sax och klistermärken och lite annat sånt där sjukt roligt. 187 kronor gick hela kalaset på. Inte särskilt bra med tanke på att jag har ungefär en miljon julklappar kvar att köpa. Härligt att cdon har räntefri delbetalning till februari!

I alla fall, det jag ville säga är att jag känner mig mer praktisk än teoretisk just nu, och då känns inte samhällsprogrammet som det självklara valet när det kommer till hur man ska spendera sin dag. Just därför har jag kommit försent till skolan exakt varenda dag (förutom i fredags då jag först skulle till sjukstugan) de senaste två veckorna. Det är inte särskilt motiverande att gå upp på morgonen.

Förresten, en av de kreativa och mycket smarta idéerna jag haft på senare tid är hela önskelistan som kollage. Det är sjukt smart eftersom mina föräldrar knappast kan missförstå vad jag vill ha. I lördags gick i och för sig pappa och hämtade en stavmixer när jag och mamma pekade på en locktång vi ville ha i ett annonsblad, men ändå. Vem vet vad det hade blivit om det inte ens funnits en bild? Hur som helst, önskelistan finns hääär!

Nu ska jag kila och lösa sudoku innan jag ska sova, ciao!

RSS 2.0