Sixteen

Okey, det blev rätt bra ändå.
Petter och Maud kom förbi en sväng först och sedan kom Anton och Madeleine.
Trevligt.

Åkte ner till brasorna med A och M och tittade på kockmössorna med eld människorna lät flyga iväg.
Det var riktigt fint.

Fick jättefina blommor idag, några resväskor och ltie pengar. Det var trevligt.
Godnatt med er.

Fake tales of San Francisco

Att fylla år på valborg suger.
Större delen av släkten brukar ha annat för sig, men det brukar ändå komma någon för att dricka kaffe och äta tårta, men 2008 tar priset.
Imorgon blir det jag, mamma, David, Lucas och mormor. Och en massa tårta, kladdkaka och kakäckel.

Ja, jag tycker kanske lite synd om mig själv, men låt det passera.

Men Joakim har i alla fall inte missat att jag fyller år. Centrumblommor ringde nämligen idag för att kolla om jag är hemma imorgon :)


Har ni tid och lust kan ni ju anlända över på lite tårta vid fyratiden imorgon.

Att slappa är verkligen grejen

Ja, då sitter jag här då. Vid Ninas älskling!
Jag vill verkligen verkligen ha en MacBook.

Det har varit en ganska slapp dag idag om man bortser från matteprovet, som för övrigt  gick ganska bra tror jag.
Var på teater på FF-lektionen. Den var väl inte så bra som jag hoppats kanske, men den dög.
När jag och mamma var på väg hem gick vi förbi Nina och jag bestämde mig för att steka hos henne istället för hemma. Trevligt, trevligt.
Nu springer hon runt på gården. Någon form av intervaller.

You have to talk english during the break

Jag blir galen. Skoltröjor och plugg är verkligen inte grejen.
Jag gör som vanligt och skjuter upp allting eller skiter i det. Jag gör allt så sjukt mycket mer komplicerat än vad det egentligen är. Så jävla onödigt.

Men nationella proven i svenska och i engelska är helt klara nu för min del. Endast matten kvar, med start på torsdag.

Förslag till SO-arbete uppskattas verkligen och mottages varmt.

Ge mig Annika och Håkan

Glöm allt jag sagt om att Peace & Love verkar sjukt mycket bättre än Hultsfred. Jag försöker övertala pappa att följa med, dock förgäves.

Låt mig spy.

Ni kanske vill veta

Internet är tillfälligt ur funktion för min del.

Nej

Det blev en mycket intressant dag i skolan idag. Väldigt mycket hälsogrejer att ta in dock, i och med teorin första timmen och sedan föreläsningen sista timmen.
Jag har pratat om natriumglutamat i stort sätt hela dagen idag. Jag ska försöka slopa alla konserveringsmedel så långt det går. Det är faktiskt inte konstigt att folk mår som de mår med kobajs i glassen och fågelskit i läsken.

Förövrigt gick nationella provet del B (?) väldigt bra. Det blev jag glad över. På onsdag blir det uppsats. Otroligt nervös, och när jag är nervös brukar jag verkligen ställa till det rejält. Allting brukar bli helt fel och ingen fattar vad jag skriver. Jag får bara hoppas på att det går bra.

Jag, liksom många andra, tände ett ljus för Engla idag.
Jag är så otroligt arg. Jag förstår verkligen inte. Hur kan man ta livet av en människa, och sen förklara det med orden "det bara hände"?
Jag kan inte läsa någonting mer om Engla, för jag börjar gråta på en gång. Jag blir så jävla förbannad!
Jag har aldrig någonsi brytt mig om ett mord så mycket som det här tror jag. Jag har aldrig fått några liknande känslor då jag hört talas om ett mord. Jag kan inte riktigt förstå varför jag känner så om just detta fall.
Hon var endast tio år och hade verkligen hela livet framför sig. Hon hade ju inte hunnit vara med om någonting än! Hon satt på sin cykel på väg hem och den där jävla idioten tog kontakt med henne. Kontakten "spårade ur" och han "råkade döda henne". Jag är så förjävla arg att jag inte vet vad jag ska ta mig till.
Jag skulle kunna hålla på hela natten, men det känns som att det är dags för mig att sluta.


@->--

Hundkiss är inte trevligt

Idag blev jag väldigt ledsen. Efter skolan skulle jag gå till Bernt eftersom pappa var där och han skullle skjutsa hem mig. Mellan Bernts hus och skolan är det ungefär 200 meter skulle jag gissa på, men även det kan vara för långt ibland.
Eftersom det snöat hur mycket som helst idag så var vägen väldigt väldigt slaskig och äcklig, och vad händer då? Jo, en bil kommer i världens fart förbi mig och jag blir väldigt väldigt blöt av snöslask och jag inser att det troligtvis var ett flertal hundar som hade kissat i all den slask som nu tyngde ner mina byxor och min väska. Väldigt trevligt.
Frågan är alltså om jag kommer ha några byxor att använda i skolan imorgon. Eftersom jag klev i sweet chilisås med mina rutiga byxor igår, mina svarta byxor är dränkta i hundkisslask och jag bara har två par byxor så blir det lite knepigt. Men det löser sig skulle jag tro.

Det är inte farligt att inte kunna allt

Har du någon gång blivit sådär lycklig över att kunna någonting som någon annan inte kunde? Någonting som den andra egentligen förväntas kunna, men som inte fixade det? Det har du antagligen.
Du har säkert också varit den som står och tänker eller viskar att "Fan vad mallig hon blev bara för att hon kunde det där!" Det kallas avundsjuka. Eller kanske ilska över att du inte kunde det som han/hon kunde, men det är i princip samma sak.

Är inte det egentligen ganska löjligt? Jag menar, du fick troligen hjälp med det du inte kunde, du lärde dig kanske någonting av det och du kan troligen någonting annat som den andra personen förväntas kunna men inte kan. Jag ser inte det skrämmande i att inte vara bäst på allt, oavsett om du förväntas var det! 
Även om du inte gillar den andra personen så är han/hon faktiskt bättre än dig på någonting, men du är med hundra procents säkerthet bättre än den adnra personen på någonting annat.

Det jag nyss skrev blev säkert väldigt upprepande och osammanhängande, men det var lite tankar jag fick då jag stod och diskade nyss och tänkte på slöjden.

The Heartbreak Kid

Nina idag igen. Tittade på The Heartbreak Kid med Malin Åkerman och Ben Stiller. Ganska bra film, men jag trodde den skulle vara bättre. Sedan tittade vi lite på Beck - Advokaten samtidigt som vi åt kebabpizza som var stark. Väldigt stark.

Så mycket annat har det inte hänt idag. Hade halv studiedag och mamma jobbade, så jag fick gå hem.
Det tog faktiskt bara en halvtimme. Jag trodde att det skulle ta minst en timme.
Efter att mamma slutat jobbet åkte vi till Dala- Ridå och Lövgrens någonting. De hade asfina ljus på Lövgrens! Jag vill ha!

Godnatt. Har nationellt prov i engelska imorgon. Oh yeah.

Tell everybody I'm on my way

Var precis i Öje och fick porslin och grejer av Camilla. Jag fick verkligen hur mycket som helst.
En hel bananlåda (både locket och själva lådan fylldes) proppfull med tallrikar, kaffekoppar, stora temuggar/koppar (!) och äggkoppar för att nämna lite. Fick även helt oanvända knivar som hon hade köpt för över 700 kr.
Jag vet att jag sagt det här tusen gånger förut, men jag skulle faktiskt kunna flytta imorgon.
Det vill säga, om jag hade haft någonstans att bo.

Nervkollaps

Blev en någorlunda lyckad dag på Byråsen idag. Ganska tråkigt väder och ganska kallt, men annars helt okey.
Jag och Nina tog oss en liten promenad. Det var trevligt.
Sen åkte jag ju skoter också. Eller ja, jag satt i släpet på en skoter i alla fall. Jag tror det var första gången på ungefär åtta år jag åkte skoter. Jag är livrädd för saker som går fort, därför undviker jag skotrar, men idag var jag nästan tvungen. Jag åker faktiskt hellre skoter än går upp för en lång backen. Nog blev jag väldigt yr och illamående, men det gick bättre än jag trott.
Lite slagsmål blev det ju på slutet också då vi väntade på bussen, men det löste sig.

Idag åker jag och mamma troligen till Öje och hämtar porslinet som jag fått av Camilla. Hon använde det tydligen aldrig så hon frågade ifall jag ville ha det. Eftersom jag planerar att flytta så tackade jag självfallet ja.
Hon sa att jag skulle titta först ifall jag ville ha det, men det är nog ingen tvekan om det, oavsett hur det ser ut.

Pappa läste bland radannonserna i Malungsbladet idag och hittade en annons under "Köpes". Det var någon som ville köpa en 14" TV. Jag ringde självfallet upp honom. Han ville helst inte ha med DVD men han skulle höra av sig senare.
Det är trevligt då man hittar sådana annonser. Jag hoppas att han vill ha den.

Första april

Idag var pappa uppe före tuppen för att sätta tejp på så mycket han kunde komma på.
Han var ganska dålig på det där med tejp, men han fick igen sen ändå.
Blev ju smått lurad av Joakim också, men han fick ju också igen kan jag säga. Fast det var tack vare mamma.

För övrigt så var det ju faktiskt härligt väder för en gångs skull. Det var riktigt trevligt. Jag blev på lite bättre humör då. Och trevligt har det varit idag också. Men det har faktiskt varit det ett tag den senaste tiden.

Imorgon blir det Byråsen. Hade längtat lite grann dit, men jag ångrade mig idag och har mest lust att stanna hemma. Men jag åker nog med Nina ändå. Får sitta och läsa The Notebook i ungefär fyra timmar.

Nu är jag förbannat trött och tänker sova. Godnatt.

RSS 2.0