Titta här då, Skolverket

Kväll igen. Ångest över allt plugg igen. Ilska och fruktansvärd ledsamhet och besvikelse över annat som händer.

Det ska regna på fredag förresten. Kul va? Perfekt grillväder en perfekt dag. Men förhoppningsvis löser det sig ändå! Om jag har tur hittar jag ett partytält och allt blir frid och fröjd så fort jag hittar något att ha på mig. Kanske jag ska ha på mig ett partytält?

Nationellt prov imorgon 9.00. Grejen är att jag egentligen är rätt okej på engelska, men detta ämne, jobb och CV och personligt brev, så är det sämre. Jag har ingen aning om vilka ord man bör använda, och det kan bero på att jag inte kan några engelska ord man använder för att söka jobb.
Jag orkar inte. Jag vill köpa skivor istället.

You won't be seventeen forever

På fredag fyller jag arton. Jag har lite ångest. Det är så mycket jag måste fixa innan fredag.
Glosförhöret imorgon till exempel, och nationella provet på torsdag. Jag måste fixa mat och komma på vad jag ska ha på mig på fredag. Jag måste baka till kalaset med mormor och så på lördag.
Jag har inte tid. Jag har massor av plugg som jag inte kommer igång med och om en och en halv månad är det sommarlov. Jag vet inte om det är bra eller dåligt. Om jag har jobb är det ju bra, och har jag inte jobb så är det inte så bra.
Allt känns rätt konstigt just nu. Det känns obehagligt.
Jag borde nog sova.

Önskefestival!

Såhär ser min önskefestival ut.

Paramore
Muse
Band Of Horses
Boys Like Girls
The Cure
Jimmy Eat World
The All-American Rejects
Something Corporate
Dashboard Confessional
Blue October
LIGHTS
Kings Of Leon
Cute Is What We Aim For
Nickelback
Death Cab For Cutie
Jack's Mannequin
Håkan Hellström
Imogen Heap
Kent
Säkert!
Anberlin
Creed
30 Seconds To Mars
Travis
Hedley
Editors
The Killers
The Used
Lostprophets
Belle & Sebastian
This Providence
Two Door Cinema Club
Morrissey
Placebo
The Cranberries
José González
Mew
Tegan And Sara
Mayday Parade

Ungefär så. Plus en miljon band till.

MILIOPOP

Jag saknar min Emelie!



Bild stulen från miliopop.


Fint möblemang

Igår trollade jag med mitt rum lite. Det blev näst intill perfekt!
Jag slängde ut skrivbordet och och slängde in en soffa och ett soffbord istället. Det blev helt.. Urbra! Jag är riktigt nöjd.
Nu har jag ingen före-bild, men såhär ser det ut nu i alla fall.





Mysigt, eller hur? Jag älskar det.

Idag hängde jag i skolan till sex ungefär eftersom jag skrev min Shakespeare-uppsats. Äntligen. Underbart att vara klar, lite mindre underbart att den förmodligen inte blev så bra då jag missade massor. Men ja, nu är den gjord i alla fall. När jag kom hem jobbade jag lite historia, men jag blev så arg så jag la ner.
Nu tänker jag äta Ben&Jerry's, kladdkakasmuffins och kika på film!
Här ska det sovas innan 23!

Vardagslycka

Bio igår alltså. Och vilken film sen! Placerar sig definitivt på min topp tre-lista!
Jag gillar inte att gråta till filmer när andra är med, och gör jag det så gråter jag inte så mycket. Igår stortgrinade jag. Jag vill inte ens veta hur det kommer bli när jag ser den filmen själv.
Rekommenderas alltså varmt.

Idag var jag på första styrelsemötet för elevrådet! I nian var jag ordförande, och både i ettan och nu i tvåan på gymnasiet har jag varit med i elevrådet och inte förrän idag fattar vad elevrådet är på riktigt. Det kan ha att göra med att skolan aldrig haft ett riktigt fungerande elevråd, inte på högstadiet heller. Men i alla fall, om jag är kvar i styrelsen nästa år, vilket jag förmodligen är, så hoppas jag verkligen att vi får fart på det här! Det finns så fruktansvärt mycket roligt och viktigt som elevrådet kan fixa hur lätt som helst.

På tal om bra saker så fick jag min Boys Like Girls-skiva idag! Så lycklig!


Remember?

Igår hade jag en väldigt bra kväll. Jag hängde med Nina och hon är en av de bästa personerna jag vet. Det gjorde mig riktigt glad!
Vi kikade på The Proposal och käkade godis och sjöng  och spelade gitarr och pratade och spelade spel på hennes iPhone.
Det kändes rätt så mycket som våren 2008. Det var awesome! Hon är awesome!
Har inga bilder dock eftersom alla som togs blev tagna med hennes systemkamera, men om jag skulle få dem någon gång finns de här!

Ikväll drar jag, Ulrica, Natalie, Nina och Cathrin på bio i Mora! Jag har längtat i över en månad nu och ÄNTLIGEN ska jag få se Remember me! Och det är faktiskt inte bara för Robert jag vill se den, jag tycker att den verkar fruktansvärt bra. Plus att det sägs att det är en gråtfilm, och vad sjutton är bättre än en gråtfilm? Inte mycket.
Men nu ska jag laga mat!


Sinnessjukdom och kärlek

Kan man bli sinnessjuk av att aldrig någonsin kunna få det man vill ha mer än allt annat i hela världen?

Vad jag kommit fram till under kvällen

Göteborgare missbrukar versalerna ä och ö. Man ska aldrig tro att det har snöat klart. Robinson Crusoe är riktigt intressant när han väl hamnat på ön. Nästa gång jag ska läsa en bok genom skolan borde jag börja lite tidigare. Detta blir andra natten i år jag sitter uppe med en skolupggift. Det är snart fredag. Svavel stinker. Fryspizza är behändigt mitt i natten. Revbensspjäll av vildsvin är riktigt gott. Vulkaner är bajs.

Effektivitet?

Jag är rätt effektiv ibland. Igår till exempel, lyckades jag städa rummet och byta sängkläder. Imorse bakade jag bröd innan skolan, bäddade sängen (det har jag nog inte gjort på flera år), kom i tid till skolan och nyligen flyttade jag över nästan alla skolpapper så allt är där det ska vara igen. Men skolarbetet då? Ja, det går åt helvete.
Jag fattar verkligen inte varför, men jag fixar inte att göra allt skolarbete! Jag förstår inte vad problemet är. Jag kan fasiken inte ens läsa den där boken som ska vara klar på fredag. Varför? Jag vet inte. Det går bara inte.
Och denna vecka ska ett radioprogram in, en uppsats ska skrivas, en religionsuppgift ska redovisas, en religionsuppgift ska lämnas in. Har jag gjort något av det? Nej. Och jag fattar inte varför.

Jag vill bara ha sommarlov så jag slipper tänka på skiten!


Mitt lov blev lite fint ändå

Woop, lovet är slut och jag är fortfarande sjuk. Ja, fast inte lika sjuk. Jag hostar och snorar bara en hel del.
Lovet blev nog lite av ett nederlag, men lite bus hittade jag på!

Tog min första cykeltur till exempel, för att träffa Mathilda och äta första glassen ute i solen. Första cykelturen är alltid bitterljuv. Det är oerhört härligt att se asfalt och fara fram på cykeln, men dagarna efter är det inte trevligt. Min cykel är litelite för hög, vilket innebär väldigt ont i rumpan. Men man vänjer sig!




Twister är världens bästa sommarglass.

Mathilda har fyllt år också! I lördags! Då smet jag ifrån min sjukdom lite på kvällen, och drog till henne istället. Det var fint.

Och under veckan när jag var sjuk tyckte jag synd om mig, såklart. Det gör jag alltid när jag är sjuk, men lite extra denna gång eftersom paketet från CDON aldrig ville komma.
Då köpte jag Ben&Jerry's istället, så nu är jag i stort sett pank.



Men idag fick jag paketet! Böckerna fick jag visserligen förut i veckan, men idag fick jag skivorna, och det var ju de som var viktiga.
Jag har länge tänkt att jag ska äga Disintegration med The Cure, eftersom jag läst så mycket bra om den, så den skivan låg i paketet. Och jag blev inte besviken. Det är nog en av de mest briljanta skivorna någonsin.
En till bilskiva blev det också, Rock Anthems II. Nu saknas bara körkortet och bilen..


Halsfluss, eller?

Man borde få bidrag när man är sjuk. Alltså, vanligt sjuk menar jag. Varför? Därför att man borde få extra pengar så man har råd att köpa sjukmat. Vadå sjukmat? Typ soppa och sånt, det man kan äta när man är sjuk.
Jag har inte råd att köpa massa soppa bara för att jag är sjuk.
Jag vet inte ens vad jag är för sjuk. Fick lite ont i halsen inatt när jag gjorde situps och sånt innan jag sov. Vaknade och hade ett rivjärn i halsen. Tänkte att det var vanlig förkylning eller något, så Sandra och Natalie kom på besök en sväng.
Nu mår jag som en ko. Uppsvälld hals, feber förmodligen, illamående, hosta, tjugofem rivjärn i halsen, allmän sjukdomskänsla och jag börjar få utslag på halsen. Googlade på det, och om jag har otur är det scharlakansfeber. Scharlakansfeber! Det är en barnsjukdom. Jag är arton om mindre än en månad. Jag räknas inte som barn i lägre skolåldern längre.

Jag orkar ingenting och jag vill ha soppa. Men det har jag inte pengar till.
Tack Emelie, för One Tree Hill-säsongerna!

Ingenting vs. massor

Igår spelade Larz-Kristerz på parken. Alla skulle dit. Jag funderade på att dra dit, men jag struntade i det.
Jag tänkte lite längre denna gång. Jag insåg att även om jag tror att det kommer bli roligt, så är det i alla fall aldrig det i slutet av kvällen eftersom jag inte dricker. Nej, jag är inte en sån där som säger att man inte kan ha kul om man inte dricker, men jag är en sån där som säger att man inte har kul om man är ensam om att vara nykter. I alla fall, istället för att lägga 160 kronor på inträde så nätshoppade jag lite istället. Detta kommer bli mitt!



(äntligen!!!)






RSS 2.0